SKŁADNIKI:
cukier waniliowy-1 opak
mąka -20 dag
cukier -15 dag
masło miękkie -20 dag
proszek do pieczenia -1 łyżeczka
jajka -4 szt
soda -0,5 łyżeczki
polewa czekoladowa
żurawina -1 szkl
Masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem kryształ na puch,dodawać stopniowo jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą oczyszczoną,zmiksować. Do zmiksowanego ciasta dodać opłukane i osączone żurawiny,wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Piec w 190 stop,przez ok.25 minut. Na ostudzonym cieście,zrobić pajęczynkę z polewy czekoladowej,udekorować żurawiną
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)