niedziela, 28 lipca 2013

KOPYTKA Z CEBULKĄ I KIEŁBASKĄ

  • KOPYTKA Z CEBULKĄ I KIEŁBASKĄ



  •    SKŁADNIKI:

  • 2 szkl mąka,
  • 1,5 kg ziemniaki,
  • 1 szt jajko,
  • smalec
  • 3 łyżki mąka ziemniaczana
  • cebula 2 szt
  • wegeta
  • cienka kiełbasa- 250 g

  • PRZYGOTOWANIE

  • Ugotowane ziemniaki, wystudzić, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Zagotować wodę, dodać sól i szybko zagnieść ciasto na kopytka, dodając mąkę, mąkę ziemniaczaną i jajko. Wyrobić dobrze ciasto, formować wałeczki i kroić je po skosie. Wrzucać od razu do gotowanej wody, gdy kopytka wypłyną na wierzch, gotować jeszcze 5 minuty, wybierać cedzakiem na talerz Cebulę obrać, pokroić w kostkę razem z kiełbasą, usmażyć na tłuszczu. Gotowe kopytka polać tłuszczem z cebulką i kiełbaską

1 komentarz :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)