piątek, 29 sierpnia 2014

Jak uratować zwarzony krem budyniowy

Porada

Jak uratować  zwarzony krem budyniowy ?



Jakaś pani niedawno pytała jak uratować zważony krem budyniowy
Odpowiadam:
Jeśli podczas ucierania kremu na ciasto, zważy się nam krem to nie panikujmy, taki krem można zawsze uratować.
Miskę z  kremem zważonym wkładamy do kąpieli wodnej tzw: gorącej wody i miksujemy krem na najwyższych obrotach, aż krem będzie gładki i lśniący.


Zdjęcie przedstawia krem zważony


  i krem uratowany














3 komentarze :

  1. Super porada Danusiu, dziekuje. Zapamiętam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie tak Danusiu, moja babcia mawiała....jak babka ci się skisi trza jej dupsko podgrzać. :))

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)