Mięso zawsze piekę w rękawie, wtedy ono jest aromatyczne i bardzo soczyste.
Takie mięso możemy podawać na gorąco jak i na zimno
Soczysty schab w ziołach
SKŁADNIKI:
1 kg schabu b/k
1 łyżeczka -suszony rozmaryn
tymianek- 1 łyżeczka
czosnek granulowany -1 łyżeczka
majeranek - 3 łyżki
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyć, osączyć.
Wszystkie zioła przełożyć do miski, dokładnie wymieszać.
Przygotowanymi ziołami natrzeć dobrze schab, włożyć mięso do rękawa do pieczenia i odstawić na całą noc do lodówki.
Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki na 2 godz.przed pieczeniem.
Piec 1 godz.w nagrzanym piekarniku do 180 stop.
Po upieczeniu zostawiamy schab w sosie do wystygnięcia.
Pysznie wygląda Danusiu, taka domowa wędlinka najlepsza :-)
OdpowiedzUsuńMasz rację domowa najlepsza Marzenko :)
UsuńIdealna wedlina na kanapke ;-) slicznosci ;-)
OdpowiedzUsuńDomowa wędlinka najlepsza :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pieczone domowe mięso ;).
OdpowiedzUsuń