Filety drobiowe z serem i kurkami
SKŁADNIKI:
Filety z kurczaka podwójne - 2 szt
kurki leśne - 400 g
ser żółty -4 plastry
cebula -1 szt
sól i pieprz
jajka -2 szt
mąka -2 łyżki
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
koperek świeży -2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Filety z kurczaka przekroić na pół, aby z dwóch filetów były 4 kotlety.
Lekko mięso pobić tłuczkiem do mięsa.
Każdego fileta oprószyć solą i pieprzem.
Kurki umyć, osączyć, większe pokroić.
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na tłuszczu.
Na patelnię wyłożyć kurki, dusić do miękkości.
Wymieszać kurki razem z cebulę, dodać sól i pieprz, chwilę jeszcze poddusić.
Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Filety obtaczać w mące, jajku i tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety z jednej strony na złoty kolor.
Usmażonego kotleta przewrócić na drugą stronę.
Na usmażoną część kotleta nałożyć kurki, przykryć plastrem sera, przykryć patelnię i na wolnym ogniu smażyć do rozpuszczenia się sera.
Tak postąpić z resztą kotletów.
Kotlety wyjąć na talerze i posypać posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)