Moja ulubiona frittata z warzywami na patelnię po polsku.
Frittatę przygotowałam dzięki smacznym produktom firmy IGLOTEX
Prawidłowo frittatę robi się na patelni, ja natomiast zapiekłam w piekarniku.
SKŁADNIKI:
warzywa na patelnię po polsku ( iglotex) - 2 opak po 450 g
jajka - 6 szt
mleko - 3 łyżki
ser parmezan - 3 łyżki
sól
pieprz
bazylia
oliwa
ostra papryka
masło do formy
PRZYGOTOWANIE:
Na patelnię wlać odrobinę oleju, wyłożyć zamrożone warzywa, smażyć kilka minut.
Następnie do podsmażonych warzyw dodać przyprawy.
Do miski wybić jajka, dodać mleko , starty ser , sól i pieprz, rozmieszać widelcem do połączenia składników.
Naczynie żaroodporne ( u mnie forma na tartę)
wysmarować masłem, wyłożyć podsmażone warzywa i wylać masę jajeczną.
Zapiekać w piekarniku w 180 stop. do momentu ścięcia jajek.
Też czesto kupuje takie warzywa, a nie wpadłam aby zrobić takie danie.
OdpowiedzUsuńSuper...
Pysznie u Ciebie Danusiu, mniam, narobiłaś mi smaka
OdpowiedzUsuń