Deser z truskawkami
SKŁADNIKI:
bita śmietana - 2 opak
mleko - 400 ml
galaretka agrestowa - 1 opak
galaretka niebieska - 1 opak
galaretka - truskawkowa - 1 opak
truskawki
posypka cukierkowa
banany - 2 szt
PRZYGOTOWANIE:
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, tylko z mniejszą ilością wody, odstawić do lekkiego stężenia. Banany obrać, pokroić w plastry. Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować, pokroić w kostkę. Mleko dobrze schłodzone przelać do wysokiego naczynia, wsypać bitą śmietanę, miksować przez 3 minuty. Do pucharków po ściankach wlewać łyżką raz galaretkę niebieską i truskawkową, odstawić do stężenia. Następnie na galaretce ułożyć plastry bananów. Banany przykryć połową bitej śmietany. Na śmietanę wykładamy stężałą agrestową galaretkę i resztę śmietany. Na wierzch deseru wykładamy pokrojone truskawki i posypujemy posypką cukierkową.
Cudowny deser ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda :-) z chęcią bym taki zjadła :-)
OdpowiedzUsuńśliczny deser:) chętnie bym zjadła taki:)
OdpowiedzUsuńZapraszam
Usuń