niedziela, 8 czerwca 2014

Zupa krem z jarmużu

Zupa pełna witamin którą powinniśmy częściej spożywać, ale cóż widocznie nie wszyscy za nią przepadają Jest szybką w przygotowaniu i bardzo smaczną




Zupa krem z jarmużu










SKŁADNIKI:
liści jarmużu - 350 g
pietruszka - 1 szt
marchewka - 2 szt
seler -kawałek
por - kawałek
czosnek - 3 ząbki
liść laurowy
ziele angielskie- 3 ziarenka
sól i pieprz
ziemniaki -3 szt
woda - 1,5 l
cebula - 1 szt
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa obrać, opłukać pokroić w kostkę. Jarmuż umyć, usunąć grube nerwy, pokroić. Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Do garnka wlać wodę, osolić zagotować. Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę , obrany czosnek , cebulę i przyprawy , gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać jarmuż, gotować jeszcze kilka minut. Zupę zmiksować na krem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)