wtorek, 11 listopada 2014

Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami

Pyszne roladki drobiowe z żurawiną i migdałami na obiad. 
Z tego przepisu wychodzi 4 porcje.


Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami 




















 SKŁADNIKI:
podwójny filet z kurczaka - 1 szt
żurawina suszona - 12 łyżeczek
migdały tarte - 4 łyżeczki
sól i pieprz
bułka tarta do obtoczenia
mąka do obtoczenia
koperek pokrojony - 4 łyżeczki
jajko - 1 szt
tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. 
Rozbić dobrze z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym filecie ułożyć po 3 łyżeczki żurawiny i 1 łyżeczce migdałów tartych. 
Posypać koperkiem, zwinąć roladki. 
Każdą roladkę obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. 
Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor

4 komentarze :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)