Pyszne roladki drobiowe z żurawiną i migdałami na obiad.
Z tego przepisu wychodzi 4 porcje.
Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami
SKŁADNIKI:
podwójny filet z kurczaka - 1 szt
żurawina suszona - 12 łyżeczek
migdały tarte - 4 łyżeczki
sól i pieprz
bułka tarta do obtoczenia
mąka do obtoczenia
koperek pokrojony - 4 łyżeczki
jajko - 1 szt
tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Rozbić dobrze z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym filecie ułożyć po 3 łyżeczki żurawiny i 1 łyżeczce migdałów tartych.
Posypać koperkiem, zwinąć roladki.
Każdą roladkę obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Danusiu pysznie zrobiłaś te roladki :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie Marzenko :)
UsuńPyszna obiadowa propozycja, fajne roladki
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuń