Roladki rybne z warzywami z patelni, czemu nie, są bardzo smaczne i efektownie wyglądają, a podane z ziemniakami smakują rewelacyjnie.
Warzywka otrzymane od Firmy IGLOTEX za które bardzo dziękuję.
Roladki rybne z warzywami na patelnię
SKŁADNIKI:
warzywa na patelnię, po polsku - 450 g ( IGLOTEX)
filety rybne panga - 5 szt
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Filety rybne rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Rybę oprószyć solą i pieprzem.
Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa na patelnię, podsmażyć. Podsmażone warzywa ostudzić.
Na filetach rybnych układać warzywa i zwijać ryby w roladki, spiąć roladki wykałaczkami.
Wierzch oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Następnie zmniejszyć ogień i smażyć na wolnym ogniu, aby ryba w środku się usmażyła.
Podawać rybę z ryżem lub ziemniakami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Bardzo fajny pomysł. Ładnie się prezentują po przekrojeniu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo Aniu, pozdrawiam:)
Usuńale ciekawy pomysł, zazwyczaj takie roladki robiłam z kurczakiem:)
OdpowiedzUsuńJa też Justynko robiłam z kurczakiem, ale teraz spróbowałam z rybą :)
UsuńBardzo ciekawe roladki :-) muszą być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńDanusiu, takie roladki to ja lubię, zawsze zasmakuja smakiem
OdpowiedzUsuń