wtorek, 3 września 2013
Łosoś w naleśniku
Pyszna przekąska imprezowa
Łosoś w naleśniku
SKŁADNIKI:
Ciasto na naleśniki
jajko -1 szt
mąka - 250 g
mleko - 250 ml
woda - 100 ml
sól
wędzony łosoś w plastrach - 150 g
twarożek kremowy - 100 g
sałata zielona liście
tłuszcz
sok z cytryny
sól i pieprz
DEKORACJA
oliwki
ogórek świeży
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać mleko, wodę i szczyptę soli, zmiksować. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki. Sałatę umyć, osączyć. Twarożek kremowy wymieszać z solą , pieprzem i sokiem z cytryny. Ostudzone naleśniki smarować twarożkiem, przykryć plasterkiem łososia i liściem sałaty. Zwijać ciasno w ruloniki. Następnie pokroić naleśniki w kawałki 3 na 10 cm i spiąć wykałaczką. Roladki naleśnikowe udekorować świeżym ogórkiem i oliwkami
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)