wtorek, 29 kwietnia 2014

Wątróbka faszerowana pieczarkami

W moim domu nie chętnie jedzą wątróbkę, ale w takim wydaniu, znikła z talerza w mig. 

Wątróbka faszerowana pieczarkami






SKŁADNIKI:
wątróbka wieprzowa- 0,5 kg
cebula - 2 szt
pieczarki -5 szt dużych
sól i pieprz
tłuszcz
mąka do obtoczenia
DEKORACJA
rzodkiewka
natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Wątróbkę umyć , osuszyć, oczyścić z błonek. Następnie zrobić nożem w wątróbce głęboką kieszeń. FARSZ
  Pieczarki umyć, osączyć pokroić. Cebulę obrać, pokroić , udusić na tłuszczu z pieczarkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzony farsz nakładać do wątróbki, spinać wykałaczkami. Panierować wątróbkę w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Wątróbka powinna być lekko krwista. Na samym końcu wątróbkę opruszyć solą i pieprzem. Podawać do pieczywa lub z ziemniakami.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)