piątek, 23 lutego 2018

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem


                                                    Roladki drobiowe z pieczarkami i serem





Pyszna propozycja na niedzielny obiad, zamiast zwykłych kotletów, proponuję zrobić oto takie roladki z pieczarkami.


Składniki na 4 osoby
1 podwójny filet z kurczaka
masło - 1 łyżka
pieczarki - 350 g
cebula - 1 szt
ser żółty - 4 plastry
sól i pieprz
Panierka:
mąka
bułka tarta
jajko
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki umyć, osączyć,pokroić w grubszą kostkę.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić.
Następnie  dodać do cebuli pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu.
Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera i porcję pieczarek, zwinąć ciasno w roladki.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.

2 komentarze :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)