piątek, 23 lutego 2018
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Pyszna propozycja na niedzielny obiad, zamiast zwykłych kotletów, proponuję zrobić oto takie roladki z pieczarkami.
Składniki na 4 osoby
1 podwójny filet z kurczaka
masło - 1 łyżka
pieczarki - 350 g
cebula - 1 szt
ser żółty - 4 plastry
sól i pieprz
Panierka:
mąka
bułka tarta
jajko
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki umyć, osączyć,pokroić w grubszą kostkę.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić.
Następnie dodać do cebuli pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu.
Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera i porcję pieczarek, zwinąć ciasno w roladki.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Świetny pomysł na obiad :D
OdpowiedzUsuńDanusiu bardzo fajny pomysł na obiadek :-)
OdpowiedzUsuń