Najlepsza jest kapustka na oleju rzepakowym.
WIGILIJNA KAPUSTA Z PIECZARKAMI
Składniki
kapusta kwaszona -1 kg
pieczarki świeże -0,5 kg
cebula -2 szt
wegeta
sól i pieprz do smaku.
olej rzepakowy.
Opis wykonania:
Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.
Dodać opłukane i pokrojone w plasterki pieczarki, i olej rzepakowy.
Dusić kapustę z grzybami na wolnym ogniu, do miękkości.
Cebulę obrać,pokroić w plastry,podsmażyć na oleju
Pod koniec duszenia dodać cebulkę i przyprawy.
Chwilę jeszcze dusić.
Nie dodajemy wody, kapusta ma się dusić na samym oleju.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)