sobota, 20 października 2012

Wigilijna kapusta z pieczarkami

Najlepsza jest kapustka na oleju rzepakowym.

WIGILIJNA KAPUSTA Z PIECZARKAMI

 Składniki


kapusta kwaszona -1 kg
pieczarki świeże  -0,5 kg
cebula  -2 szt
wegeta
sól i pieprz do smaku.
olej rzepakowy.

Opis wykonania:
Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.
Dodać opłukane  i  pokrojone w plasterki  pieczarki, i olej rzepakowy.
Dusić kapustę z grzybami na wolnym ogniu, do miękkości.
Cebulę obrać,pokroić w plastry,podsmażyć na oleju

Pod koniec duszenia dodać cebulkę i przyprawy.
Chwilę jeszcze dusić.
Nie dodajemy wody, kapusta ma się dusić na samym oleju.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)