niedziela, 29 marca 2015

Roladki z szynki

Pyszne roladki na wielkanocne śniadanie


Roladki z szynki 









SKŁADNIKI:
jajka -3 szt
szynka- 5 plastrów
śmietana kwaśna -1 łyżka
chrzan ze słoika -1 łyżka
sól i pieprz
por
sałata do dekoracji
 PRZYGOTOWANIE:
Jajka włożyć do garnka, dodać sól, wodę, ugotować na twardo. 
Obrać jajka ze skorupek, zmielić w maszynce.
 Do jajek dodać śmietanę, chrzan, sól i pieprz, oraz kawałek pokrojonego pora. 
Masę jajeczną dobrze wymieszać. 
Na talerzu ułożyć liście sałaty. 
Na brzeg każdego plastra szynki, nakładać łyżeczką masę jajeczną, zwijać szynkę w rożek, układać na talerzu, udekorować.

5 komentarzy :

  1. Danusiu super pyszny pomysł na świąteczny stół :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszne roladki :) na co dzień i od święta :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szybka przekąska i do tego smaczna

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy pomysł na wielkanocne śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)