niedziela, 18 maja 2014

Roladki drobiowe ze śliwką z dodatkiem Oleju Rzepakowego

Roladki drobiowe ze śliwkami to strzał w dziesiątkę, gdy tylko robię te roladki to znikają z talerza w mgnieniu oka, tak smakowite roladki smażę na Oleju rzepakowym, który jest bardzo zdrowy

Roladki drobiowe ze śliwką  z dodatkiem Oleju Rzepakowego










SKŁADNIKI:

1 pierś z kurczka podwójna
16 śliwek suszonych
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia
jajko - 1 szt
mąka - 2 łyżki
bułka tarta - 3 łyżki

 PRZYGOTOWANIE:
Piersi lekko pobić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym filecie ułożyć po cztery suszone śliwki i zwinąć jak krokiety w roladki. Następnie panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron, kilka minut na wolnym ogniu. 
Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)