wtorek, 27 maja 2014

Deser serce na zimno

 Deser serce na zimno 








SKŁADNIKI:
ser biały - 250 g
śmietana 36 % - 300 g
żelatyna - 2 łyżki
cukier - 2 łyżki
galaretka truskawkowa - 1 opak
woda -1 szkl.
migdały mielone -3 łyżki
margaryna - 1 łyżka
kakao - 0,5 łyżeczki

Przygotowanie:
SPÓD:
Migdały wsypać na talerz dodać rozpuszczoną margarynę i kakao, zagnieść masę.
Wyłożyć masę na deseczkę.
Ser zmiksować blenderem z cukrem na gładką masę.
Następnie galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie odstawić do lekkiego stężenia.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzoną dodać do śmietany zmiksować.
Masę serową wyłożyć na masę migdałową, odstawić do lodówki do stężenia.
Wyjąć masę serową z lodówki i za pomocą foremki, wyciąć dwa jednakowe serduszka.
Serca polać stężałą galaretką, tak by galaretka spływała na dół.
Udekorować serduszka miętą.









Rozpocznij owocowy sezon z galaretkami WINIARY!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)