czwartek, 22 maja 2014

Papryka faszerowana z dodatkiem Oleju rzepakowego

 Będąc na zakupach zobaczyłam ładne i świeże papryki, nie mogłam się oprzeć aby ich nie kupić i nafaszerować  mięskiem.
Papryki polałam Olejem Rzepakowym, bo właśnie ten olej jest zdrowy i zawiera więcej omega 3 niż oliwa z oliwek.
 Papryczki wyszły super, polecam.


Papryka faszerowana z dodatkiem Oleju rzepakowego














Składniki: 
papryka - 4 szt
mięso mielone wieprzowe - 350 g
sól
pieprz
wegeta
natka pietruszki
olej rzepakowy
pieczarki -350 g 
cebula - 2 szt

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać pieczarki, podsmażyć.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzone pieczarki z cebulą i pokrojoną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą , pieprzem i wegetą.
Paprykę umyć odciąć górne wierzchy , 2 cm od strony ogonka.
Następnie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i oprószyć środek papryk solą i pieprzem.
Papryki nadziać przygotowanym farszem, przykryć ściętymi wierzchami, polać odrobiną oleju.
Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, ułożyć papryki, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez około 45 minut

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)