wtorek, 22 lipca 2014

Roladki drobiowe z warzywami

Przygotowuję często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany dzięki firmie IGLOTEX  przygotowałam z mrożonymi warzywami. 
Roladki wyszły bardzo smaczne.

Roladki drobiowe z warzywami
















SKŁADNIKI:
filety drobiowe- 1 podwójne
zupa jarzynowa warzywa- 1 opak
natka pietruszki- 2 łyżki
jajko - 1 szt
mąka do obtoczenia
bułka tarta
tłuszcz
sól i pieprz
ostra papryka
bazylia suszona
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 płaty, rozbić cienko tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. 
FARSZ
 Na patelnię wlać 3 łyżki oleju, wsypać mrożone warzywa, dodać przyprawy, dusić 5 minut na wolnym ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami.

2 komentarze :

  1. Pysznie Danusiu, narobiłaś mi smaka mimo póznej pory :0

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm. ..super zrobie to na pewno

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)