sobota, 1 listopada 2014

Surówka z kapusty pekińskiej

Pyszna suróweczka do obiadu


Surówka z kapusty pekińskiej




SKŁADNIKI:
kapusta pekińska 1/2 główki
jabłka  2 szt
marchewka -1 szt
por -1 szt
sól
pieprz
majonez

PRZYGOTOWANIE:
Kapustę drobno poszatkować.
Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce.
Pora umyć, osączyć, pokroić w piórka.
Wszystkie składniki surówki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.

3 komentarze :

  1. Uwielbiam takie suróweczki, są pyszne i zdrowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie surówki są najlepsze.

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie surówki są najlepsze.

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)