niedziela, 29 maja 2016

Sałatka ze szpinaku i tuńczyka

Prosta, szybka i smaczna sałatka


                                                  Sałatka ze szpinaku i tuńczyka





Składniki :
Tuńczyk z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami - 160 g  ( 1 puszka )
szpinak świeży - 250 g
Sos :
sos sałatkowy- paprykowo ziołowy - 1 torebka
woda - 4 łyżki
oliwa z oliwek - 4 łyżki
Dekoracja
pomidory
Przygotowanie :
Liście szpinaku umyć, osączyć na durszlaku.
Rozłożyć na talerzu liście szpinaku, na szpinak wyłożyć tuńczyka z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami.
Sos :
Do szklanki wlać oliwę z oliwek, wodę i sos paprykowo- ziołowy, wymieszać.
Sałatkę polać  przygotowanym sosem, delikatnie wymieszać.
Podawać zaraz po przygotowaniu.

1 komentarz :

  1. Szpinak i tuńczyk wspaniałe połączenie. Pozdrawiam Danusiu. :)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)