Na bóle żołądka sok jagodowy na spirytusie
Składniki :
1,5 l jagód
1 kg cukru
0,5 l spirytusu
1 l wody przegotowanej
Przygotowanie :
Jagody przebrać, umyć, osączyć na sicie.
Przełożyć jagody do dużego słoika, zasypać cukrem, odstawić na 3 tygodnie.
Po tym czasie, odcedzić sok, wstawić do lodówki, a jagody zalać spirytusem i wodą przegotowaną, ostudzoną, odstawić na 3 dni.
Odlać, przecedzić i wymieszać z sokiem jagodowym.
Przelać do butelek lub karawki, pić 2 łyżki dziennie.
Super :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie, bo mój brzuch często nie domaga :)
OdpowiedzUsuńMnie już rozbolał właśnie, więc poproszę Danusiu o naparsteczek :)
OdpowiedzUsuńFajna mikstura
OdpowiedzUsuńPychota ;-)
OdpowiedzUsuń