czwartek, 25 września 2014

Smaczna rybka w warzywach

Smaczna rybka w warzywach





Ryba w warzywach
 SKŁADNIKI:
0,5 kg mrożone filety z morszczuka
2 jajka
sól i pieprz
mąka
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
2 cebule
tłuszcz do smażenia
1 puszka groszku konserwowanego
PRZYGOTOWANIE:
Filety na noc wyjąć z zamrażalki, by się rozmroziły. Następnie pokroić morszczuka na większe kawałki. Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, dusić na wolnym ogniu do miękkości. Do uduszonej cebulki dodać paprykę, poddusić chwilę razem. Na końcu dodać odlany i osączony groszek z puszki, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, rozmieszać widelcem. Rybę panierować w rozmąconym jajku i mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przełożyć morszczuka na półmisek, obłożyć warzywami. Rybę podawać na gorąco.

3 komentarze :

  1. Ale pysznie wygląda :-) nie jadłam jeszcze takiego dania :-) z chęcią takie zrobię Danusiu :-) pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ryby i warzywka, połaczenie jak dla mnie idealne, mniam

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)