Wiórki kokosowe otrzymałam od sklepu PLENUS za co ślicznie dziękuję.
Przepis wynalazłam na zagranicznej stronie.
Rafaello z marchewki
Składniki na około 26 pralinek:
marchewka - 470 g
miód - 5 łyżek
wiórki kokosowe - 270 g
sok z cytryny
migdały do środka
Przygotowanie :
Marchewki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Przełożyć na suchą patelnię, skropić sokiem z cytryny i na wolnym ogniu, mieszając doprowadzić do odparowania soku.
Następnie dodać wiórki kokosowe, mieszając zostawić na słabym ogniu jeszcze przez minutę.
Zestawić patelnię z ognia, dodać miód, dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Odstawić do lekkiego przestudzenia.
Po schłodzeniu z marchewki formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w każdej kulce umieścić po jednym migdale.
Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych , odstawić do lodówki na 1 godz.
O kurcze :O Takiego rafaello to jeszcze nie widziałam ale bym skosztowała jedna kuleczkę :)
OdpowiedzUsuńAleż to wymysliłas Danusiu, pysznie
OdpowiedzUsuńbardzo zaskakujący pomysł :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i zdrowo 😆
OdpowiedzUsuń