czwartek, 23 lutego 2017

Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym

Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym

Bardzo smaczne jedzonko, to danie podajemy na gorąco.
Przepis zaczerpnięty z internetu z zagranicznej strony














Składniki :
seler naciowy - 1 łodyga
szpinak liście  HORTEX - 180 g
kasza gryczana palona - 1 torebka ( 100 g )
pomidor - 1 mała szt
cebula - 1 szt
masło - 1 łyżka
tłuszcz do cebuli
sól i pieprz
vegeta
ser starty - 1 łyżka
Przygotowanie :
Na patelni podsmażyć z masłem szpinak.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, posypać vegetą.
Pomidora pokroić w kostkę dodać do cebuli, poddusić chwilę.
Kaszę gryczaną ugotować  w osolonej wodzie, odcedzić na sicie.
Szpinak przełożyć do blendera, zmiksować z łodygą  selera.
Przełożyć wszystkie składniki do miski, delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Posypać startym żółtym serem.
Smacznego !




 Mój dzień z Hortex

3 komentarze :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)