Chłodnik z rzodkiewką i bobem
Mamy lato i jest to czas na przygotowanie chłodników owocowych lub warzywnych.
Uwielbiam chłodniki, dziś przygotowałam bardzo smaczny chłodnik z wykorzystaniem koncentratu barszczu.
Ten pyszny koncentrat i wiele innych pysznych produktów, otrzymałam od firmy KRAKUS, za co ślicznie dziękuję.
Składniki :
koncentrat barszcz - 4 łyżki
kefir - 3 szkl
śmietana - 1 szkl
rzodkiewka -1 pęczek
jajka - 2 szt
ogórek świeży - 1 szt
bób - 1 szkl
koperek świeży
sól i pieprz
Przygotowanie :
Wymieszać kefir ze śmietaną i koncentratem.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na połowę.
Ogórka obrać, zetrzeć na tarce.
Rzodkiewki opłukać, zetrzeć.
Koperek opłukać, drobno pokroić.
Bób dokładnie opłukać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować młody bób ok. 15 minut.
Następnie odsączamy, studzimy i obieramy ze skórki.
Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać.
W razie potrzeby, doprawić solą i pieprzem, schłodzić w lodówce
#krakus #chlodnik #sprytnieizdrowo
Superpomysł na podanie bobu:)
OdpowiedzUsuńPomysł super i smak też super :)
UsuńPomysł super i smak też super :)
UsuńBardzo smaczny pomysł :) Chętnie zjadłabym porcję :)
OdpowiedzUsuńZapraszam Aniu :)
OdpowiedzUsuń