sobota, 5 sierpnia 2017
Chrupiące serniczki z kurkumą
Chrupiące serniczki z kurkumą
Uwielbiam desery na zimno, serniczki w takiej wersji najlepiej lubię.
Lubię, też jak coś chrupie w deserach i płatki w tym deserze sprawdziły się idealnie.
Kurkuma jest bardzo zdrowa, więc dodałam ją do deseru.
Składniki ;
biały ser w kostce - 340 g
galaretka cytrynowa - 1 opak
woda - 3/4 szkl
śmietanka kremówka - 250 ml
kurkuma - 1/2 łyżeczki
corn flakes - 6 łyżek
Dodatkowo:
maliny
borówki amerykańskie
mięta do dekoracji
Przygotowanie:
Galaretkę cytrynową zalać gotowaną wodą, dobrze wymieszać, aby się rozpuściła, odstawić, aby przestygła.
Śmietanę kremówkę, ubić na sztywno.
Do miksera włożyć biały ser, wlać wystudzoną rzadką galaretkę, dodać ubitą śmietankę i przyprawę kurkumę, wszystko dokładnie zmiksować.
Płatki rozdrobnić za pomocą wałka do makaronu.
Wsypać po dwie łyżki płatków do szklanki, na płatki wylać masę serową,
na wierzchu ułożyć owoce, udekorować listkami mięty.
Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńNa takie cudo jestem chętna nawet teraz :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńSuper na upalne dni
OdpowiedzUsuńBardzo dobry Martuniu :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobry Martuniu :)
OdpowiedzUsuń