czwartek, 8 stycznia 2015

Kotlety z mortadeli

Szybki obiad dla zapracowanych, oszukane kotlety z mortadeli.


Kotlety z mortadeli



Składniki :
mortadela 500 g
 jajka - 2 szt
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
pieprz
sól

PRZYGOTOWANIE:
Jajka wybić do miski , rozkłócić widelcem, przyprawić solą i pieprzem 
Przyprawić solą i pieprzem. 
Mortadelę pokroić na grubsze plastry. 
Następnie zanurzać plastry mortadeli w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. 
Na patelni rozgrzać tłuszcz smażyć mortadelę  na złoty kolor z obu stron.
Smacznego !

2 komentarze :

  1. Też takie robię,moi synowie je uwielbiają

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne są takie kotlety, czasami przygotowuję je w domu :)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)