środa, 14 stycznia 2015

Kule drobiowe z jajkiem


Domownicy lubią jak wymyślam nowe dania, te kule z jajkiem nawet przypadły im do gustu.



Kule drobiowe z jajkiem  






SKŁADNIKI:
filet z kurczaka - 1 podwójny 
jajka - 4 szt
natka pietruszki- kilka listków
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia
tarta bułka
mąka
jajko do panierki
 PRZYGOTOWANIE:
Filet podzielić na 4 porcje, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. 
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. 
Listki natki pietruszki umyć, osączyć. 
Na każdym filecie ułożyć listki natki i po jednym jajku, dobrze zawinąć. 
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. 
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. 
Pokroić w plastry  lub podawać całe kule  do ziemniaczków

3 komentarze :

  1. Fajny pomysł na całkiem inne roladki drobiowe, ciekawie wyglądają

    OdpowiedzUsuń
  2. prawie jak szkockie jajka :) drobiowa wersja wydaje sie interesujaca:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawy przepis :-) fajnie wyglądają :-)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)