środa, 14 stycznia 2015
Kule drobiowe z jajkiem
Domownicy lubią jak wymyślam nowe dania, te kule z jajkiem nawet przypadły im do gustu.
Kule drobiowe z jajkiem
SKŁADNIKI:
filet z kurczaka - 1 podwójny
jajka - 4 szt
natka pietruszki- kilka listków
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia
tarta bułka
mąka
jajko do panierki
PRZYGOTOWANIE:
Filet podzielić na 4 porcje, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
Listki natki pietruszki umyć, osączyć.
Na każdym filecie ułożyć listki natki i po jednym jajku, dobrze zawinąć.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Pokroić w plastry lub podawać całe kule do ziemniaczków
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Fajny pomysł na całkiem inne roladki drobiowe, ciekawie wyglądają
OdpowiedzUsuńprawie jak szkockie jajka :) drobiowa wersja wydaje sie interesujaca:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Bardzo ciekawy przepis :-) fajnie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuń