wtorek, 27 stycznia 2015

Soczysty schab w ziołach

Mięso zawsze piekę w rękawie, wtedy ono jest aromatyczne i bardzo soczyste. 
Takie mięso możemy podawać na gorąco jak i na zimno


Soczysty schab w ziołach








SKŁADNIKI:
1 kg schabu b/k
1 łyżeczka -suszony rozmaryn
tymianek- 1 łyżeczka
czosnek granulowany -1 łyżeczka
majeranek - 3 łyżki
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyć, osączyć. 
Wszystkie zioła przełożyć do miski, dokładnie wymieszać.
 Przygotowanymi ziołami natrzeć dobrze schab, włożyć mięso do rękawa do pieczenia i odstawić na całą noc do lodówki. 
Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki na 2 godz.przed pieczeniem. 
Piec 1 godz.w nagrzanym piekarniku do 180 stop. 
Po upieczeniu zostawiamy schab w sosie do wystygnięcia.

5 komentarzy :

  1. Pysznie wygląda Danusiu, taka domowa wędlinka najlepsza :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masz rację domowa najlepsza Marzenko :)

      Usuń
  2. Idealna wedlina na kanapke ;-) slicznosci ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pieczone domowe mięso ;).

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)