poniedziałek, 3 grudnia 2018

Roladki z polędwicy w galarecie

                                                   Roladki z polędwicy w galarecie


Bardzo często na różne okazje przygotowuję takie roladki z szynką, tym razem postanowiłam zrobić mniejsze roladki z polędwicy w sosie chrzanowym.
Roladki okazały się bardzo smaczne w sam raz na raz.


                                                         
                                                      Nóż firmy AMBITION
Składniki :
14 - plastrów polędwicy z indyka
75 g - serek śmietankowy typu almette
papryka konserwowa
chrzan ze słoika - 1,5 łyżki
1 szkl bulionu
1,5 łyżeczki żelatyny
Dodatkowo:
paski marchewki
groszek konserwowy, natka pietruszki
Przygotowanie:
Gorący bulion wymieszać z żelatyną, odstawić w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.
Serek śmietankowy wymieszać z chrzanem.
Każdy plaster polędwicy ułożyć na desce, posmarować serkiem chrzanowym, ułożyć na serku paseczek papryki, zwinąć w rulon, układać na półmisku lub talerzu, udekorować marchewką, papryką i natką pietruszki.
Roladki zalać tężejącym bulionem, odstawić do lodówki.


 Przepis na udane święta






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)