wtorek, 11 grudnia 2018

Sałatka warzywna

                                                           Sałatka warzywna

Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka warzywna z dodatkiem ryżu i jajek na kolację.
Taką sałatkę można przygotować na różne okazję, jak i święta.




                                                        „Espumisan Max to wyrób medyczny CE”. 
Składniki :
brokuł - 1/2 szt
groszek zielony - 1/2 puszki
kukurydza konserwowa - 1/2 puszki
jajka - 4 szt
ryż - 1 saszetka
por - kawałek
majonez - 3 łyżki
sól i pieprz
papryka czerwona konserwowa - 1/2 słoika
Przygotowanie:
Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzić, ostudzić.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić z papryką w kostkę.
Pora umyć, osączyć, pokroić.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
Groszek i kukurydzę, odlać z zalewy, osączyć.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.


Świąteczne tradycje

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)