wtorek, 8 marca 2016

Jajka faszerowane pastą chrzanową

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne jajka faszerowane

                                        Jajka faszerowane pastą chrzanową







 Składniki:
jajka - 8 szt
chrzan - 1,5 łyżki
sól i pieprz
majonez - 2 łyżki
sok z buraków do koloru
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę. 
Wyjąć żółtka z białek, przełozyć do miksera, dodać chrzan i majonez, zmiksować. 
Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać sok z buraków
Wymieszać obydwie pasty z solą i pieprzem. 
Za pomocą szprycy do tortów, faszerować jajka. 
Smacznego ! 

4 komentarze :

  1. Pysznie! fajna przystawka nie tylko na Wielkanocny stół

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak nadziane jajka to bym zjadła :) Pycha !

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)