wtorek, 22 marca 2016

Recenzja formy silikonowej oraz frużeliny czarna jagoda w żelu

Silikonowa forma do pieczenia  KURCZAK WIELKANOCNY


                                                           Recenzja  formy silikonowej 










Dzięki uprzejmości sklepu internetowego pysznapaczka.pl otrzymałam silikonową formę  w kształcie kurczaka wielkanocnego do pieczenia ciast i przygotowania deserów.
Przetestowałam formę i dzielę się  opinią.
Forma ładna i solidna.
 Wymiary : wysokość: 28 cm, szerokość 22 cm, wysokość 4 cm.
Smarujemy  formę tłuszczem , tylko  przed pierwszym użyciem .
Ciasto szybciej się w niej piecze i można ją używać w temperaturre -40°C do +240°C. 
Nie ma się czego bać, jest rewelacyjna i można ją wykorzystywać zarówno w lodówce i zamrażarce 
Ja bardzo się bałam , użyć pierwszej formy silikonowej, myślałam że forma mi się stopi, a ciasta będą miały brzydki zapach gumy.
Przekonałam się na własnym doświaczeniu , że tak nie jest.
Ja już od dawna piekę ciasta w formach silikonowych i jestem z nich bardzo zadowolona.
Odkąd spróbowałam swoich wypieków, w formach silikonowych nie wyobrażam sobie , bez nich mojej kuchni.
Czy warto zakupić tą  formę silikonową do pieczenia?
Według mnie, taka forma jest lepsza od tradycyjnych, przede wszystkim wygodna.
Do pieczenia ciasta nie musimy  formy wykładać  papierem
Ciasto się nie przypala , po wyjęciu z piekarnika odchodzi  ładnie od formy.
Dzięki pięknemu kształtowi formy gotowe ciasto można dowolnie udekorować.
Taka forma ma same zalety 
Jest zdrowa i neutralna dla jedzenia
Lepsza od tych metalowych, nie rdzewieje.
Ma właściwości nieprzywierające
Nie chłonie zapachów, nadaje się do niskich i wysokich temperatur.
Łatwo ją się myje, 
Wygodne przechowywanie,  bo jeśli mamy mało miejsca, to formy silikonowe są zdecydowanie lepszym rozwiązaniem od metalowych.
Polecam tą formę z czystym sumieniem , gdzie można zakupić w sklepie internetowym na http://pysznapaczka.pl/

Dostałam również :

                                                   
                                                 Frużelina - czarna jagoda w żelu.







Frużelina to czarne jagody zanurzone w delikatnym żelu, bez użycia żelatyny. Owocowy dodatek do letnich deserów (gofrów, lodów, naleśników, omletów) i do wypieków (ciastek, ciast i tortów). Do bezpośredniego spożycia jak i do zapiekania. Produkt polski.
Przygotowałam babeczki biszkoptowe , które podałam z frużeliną.
Muszę stwierdzić że jagodowa frużelina jest   przepyszna, owoce jagodowe  zanurzone w delikatnym żelu.
Sprawdźcie sami jak dobrze smakuje, możecie ją nabyć  na  http://pysznapaczka.pl/

22 komentarze :

  1. Bardzo fajna foremka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna foremka, naprawdę fajnie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Foremka jest bardzo ładna oraz bardzo oryginalny też ma kształt :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O kurczaczek:-) jaka fajna foremka!
    Świetnie odwzorowane kształty.
    Chyba się na nią skuszę.
    A fruzelina to super dodatek do ciast i deserow, wiem bo probowalam��

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny taki kurczak jak mamy w domu dzieciaki. Sporo radości przy pieczeniu, dekorowaniu i na końcu konsumpcja a jak jeszcze z dodatkiem pysznej frużeliny to już poezja smaku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak Alinko, kurczaczek super i frużelina przepyszna :)

      Usuń
  6. Foremka jest świetna, a frużelina przepyszna

    OdpowiedzUsuń
  7. Forma świetna, idealna do świątecznych wypieków, a z frużeliną zrobiłaś cuda ;) Pysznie

    OdpowiedzUsuń
  8. Kusisz Danusiu. Forma świetna, zapewne moje dzieciaki nie odpuściłyby mi ciacha lub kurczakowego deseru.
    A frużelinę uwielbiam w każdych ilościach. Wstyd się przyznać, ale jagodowej jeszcze nie robiłam i nie jadłam. Ta wygląda bosko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To nic Ci nie pozostało jak zakupić taką formę, i upiec dzieciakom ciacho:)

      Usuń
  9. Fajna foremka :) polecam sylikonowe :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Takie świąteczne foremki to ja lubię :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Lubię takie urocze babeczki :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja nieprzekonana przekonałam się do takich form. Są świetne...zgadzam się, że lepsze od tradycyjnych

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo fajny kurczaczek :-) Danusiu życzę wspaniałych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnej i radosnej atmosferze :-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wow! Wygląda smakowicie :) Wesołych!

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)