Jajka faszerowane pastą chrzanową
Składniki:
jajka - 8 szt
chrzan - 1,5 łyżki
sól i pieprz
majonez - 2 łyżki
sok z buraków do koloru
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę.
Wyjąć żółtka z białek, przełozyć do miksera, dodać chrzan i majonez, zmiksować.
Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać sok z buraków
Wymieszać obydwie pasty z solą i pieprzem.
Za pomocą szprycy do tortów, faszerować jajka.
Smacznego !
Pyszne jajeczka Danusiu :)
OdpowiedzUsuńPysznie! fajna przystawka nie tylko na Wielkanocny stół
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie jajeczka :-)
OdpowiedzUsuńTak nadziane jajka to bym zjadła :) Pycha !
OdpowiedzUsuń