Roladki drobiowe ze śliwkami i serem
Poza sezonem te pyszne roladki, można przygotować z suszonych śliwek.
Roladki również dobrze smakują, otulone boczkiem.
Ja podałam je z kaszą kuskus, bo bardzo ją uwielbiam.
Składniki:
filet z kurczaka - 1 podwójny
śliwki węgierki - 6 szt + do dekoracji
ser żółty wędzony - 4 plastry
sól i pieprz
przyprawa do kurczaka
Panierka:
jajko - 1 szt
bułka tarta
mąka
olej do smażenia
Przygotowanie :
Filety umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 plastry.
Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Ułożyć na filecie po dwie śliwki i plastrze sera, zwinąć w roladkę.
Panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kaszą lub ziemniakami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
super pomysł
OdpowiedzUsuńJakie pyszne roladki Danusiu :) Zjadłabym z przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńPomysł fajny :D
OdpowiedzUsuń