niedziela, 5 sierpnia 2018

Naleśniki z serem i jeżynami

                                                     Naleśniki z serem i jeżynami




Pyszne naleśniki z serem i owocami, można je podawać jako danie obiadowe lub deser.
Uwielbiam naleśniki z każdym nadzieniem.

Składniki:
Ciasto
mąka - 1,5 szkl
jajko - 2 szt
mleko - 1,5 szkl
woda - 0,5 szkl
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
olej do smażenia
Nadzienie
biały ser - 350 g
śmietana - 1 łyżka
cukier - 3 łyżki
Dodatkowo
jeżyny - 250 g
jogurt naturalny do polania
Przygotowanie:
Ciasto:
Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki, zmiksować.
Ciasto na naleśniki powinno mięć gęstość śmietany.
Nadzienie:
Ser przełożyć do miski, dodać śmietanę i cukier, rozetrzeć dokładnie widelcem.
Jeżyny opłukać, osączyć na sicie, kilka jeżyn dodać do sera, dobrze rozetrzeć.
Smażyć na tłuszczu naleśniki, z obu stron na rumiano.
Nakładać na połowie naleśnika, porcję sera, nałożyć jeżyny, przykryć drugą połową, polać jogurtem, udekorować miętą i jeżynami.

2 komentarze :

  1. Bardzo lubię naleśniki 😊 Z serem są najlepsze na świecie 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. These are really enormous ideas in on the topic of blogging.

    You have touched some good factors here. Any way keep up wrinting.

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)