piątek, 15 czerwca 2012


Krokiety z parówką i pieczarkami





                      Zawsze robiłam krokiety tylko z parówką, dziś postanowiłam ulepszyć krokiety,więc dodałam ser i pieczarki.
Smakują wyśmienicie

     





                                                     SKŁADNIKI:



                               Ciasto

                          mąka -2 szkl
                          mleko- 1 szkl
                         woda - 1 szkl
                           sól
                          jajka - 1 szt
                  
                                               NADZIENIE:

                          parówki -4 szt
                          pieczarki -5 szt
                         ser żółty starty -4 łyżki
                         keczup
                         tłuszcz do smażenia
                         bułka tarta -3 łyżki
                         jajko -1 szt

                              PRZYGOTOWANIE:

    CIASTO NALEŚNIKOWE:

 Mąkę wsypać do miski,dodać jajko,sól, wodę i mleko,zmiksować. 
Tłuszcz rozgrzać na patelni,smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. 

NADZIENIE; 
Parówki obrać z osłonek,przekroić wzdłuż,ale nie do końca.
 Pieczarki umyć, osączyć, cienko poszatkować, udusić na tłuszczu. 
Doprawić pieczarki solą i pieprzem. Ostudzone pieczarki nakładać do parówek, posypać serem, polać keczupem.
 Naleśniki zwinąć w rulon, maczać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. 
Panierować naleśniki w tartej bułce.
 Smażyć krokiety na złoty kolor. 
Podawać polane keczupem 
     

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)