sobota, 7 września 2013

Pizza imprezowa


 pizza z podwójnym ciastem


Pizza imprezowa






Składniki

CIASTO:

0,5 paczka drożdże,

sól,

1 szkl woda ciepła,

4 łyżki olej,

4 szkl mąka,

FARSZ

250 g ser żółty,

400 g pieczarki,

3 szt pomidory

4 szt cebula,

sól,

250 g kiełbasa cienka,

pieprz

Party Dip czosnkowy do polania- 1 opak

1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy,

tłuszcz do podsmażenia cebuli i pieczarek.,

CIASTO

 Drożdże rozmieszać z ciepłą wodą do rozpuszczenia. Wsypać mąkę, sól, olej i dobrze wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 

FARSZ

Cebulę obrać pokroić w plastry i usmażyć na złoty kolor. Pieczarki lekko poddusić. Gdy ciasto wyrośnie, przełożyć je na dużą blachę, posmarować ciasto koncentratem. Na ciasto układamy warstwami, cebulę, kiełbasę,  pomidora, pieczarki. 

Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stop.na około 30 minut. Przed końcem pieczenia pizze posypać startym żółtym serem, podpiec by ser się rozpuścił. Gotową pizze pokroić, polać Party Dipem czosnkowym, przygotowanym według przepisu na opakowaniu

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)