Domowa pierogarnia -
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI
0,5 kg mąka
1 szt jajko
1 szkl woda ciepła
2 łyżki olej
Sól
truskawki
cukier
Etapy przygotowania
CIASTO
Z mąki, oleju, jajka, szczypty soli i wody zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienki placek.
Z placka szklanką wykrawać krążki.
Z mąki, oleju, jajka, szczypty soli i wody zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienki placek.
Z placka szklanką wykrawać krążki.
NADZIENIE
Truskawki wymieszać z cukrem.
Na gotowe krążki łyżeczką nakładać truskawki, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.
Na gotowe krążki łyżeczką nakładać truskawki, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.
Gorące pierogi wyjmować na talerze, udekorować truskawkami
http://neoflam.pl/aktualnosci/wydarzenia/29-mistrzowie-patelni.html
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)