środa, 11 stycznia 2012

gotowanie z neoflam

mistrzowie-patelni-neoflam 
Domowa pierogarnia -

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI

0,5 kg mąka

1 szt jajko

1 szkl woda ciepła

2 łyżki olej

Sól

truskawki

cukier



Etapy przygotowania

CIASTO
Z mąki, oleju, jajka, szczypty soli i wody zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienki placek.
Z placka szklanką wykrawać krążki.
NADZIENIE
Truskawki wymieszać z cukrem.
Na gotowe krążki łyżeczką nakładać truskawki, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.
Gorące pierogi wyjmować na talerze, udekorować truskawkami
http://neoflam.pl/aktualnosci/wydarzenia/29-mistrzowie-patelni.html

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)