niedziela, 11 listopada 2012

Placuszki drobiowe

Szybkie i proste w wykonaniu i bardzo smaczne

 

  

                                            Placuszki drobiowe 



                 



filet drobiowy z kurczaka- 1 podwójny

mąka pszenna - 2 łyżki

jajka - 2 szt

majonez 2 łyżki czubate

sól i pieprz

wegeta

tłuszcz

PRZYGOTOWANIE:


Filety drobiowe pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.

 Następnie do mięsa dodać majonez, mąkę, żółtka, wegetę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.

 Białka ubić na sztywno, dodać do masy mięsnej, delikatnie wymieszać. 

Na dobrze rozgrzany tłuszcz, łyżką kłaść porcje ciasta. 

Smażyć placuszki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. 

Podawać zaraz po przygotowaniu.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)