piątek, 1 lutego 2013

Naleśniki z serem i kaszą gryczaną

Dla odmiany pyszne naleśniki z serem i kaszą gryczaną

Naleśniki z serem i kaszą gryczaną

SKŁADNIKI:
CIASTO:
jajka -2 szt
mleko -0,5 szkl
woda -0,5 szkl
sól
mąka-1,5 szkl
FARSZ:
ser biały -250 g
kasza gryczana biała-0,5 szkl
cebula -1 szt
wegeta
sól i pieprz
jajko -1 szt
tłuszcz do smażenia naleśników
jogurt naturalny gęsty-2 łyżki

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto
 Do miski wsypać mąkę,wybić jajka,dodać szczyptę soli,wodę i mleko,zmiksować robotem. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor z obu stron. 
FARSZ 
Ser przecisnąć przez praskę do miski. Kaszę ugotować na sypko w 1,5 szkl osolonej wody. Cebulę obrać,drobno pokroić,przesmażyć na tłuszczu,posypać wegetą.. Dodać do sera kaszę gryczaną,cebulkę,jajko,sól i pieprz,wymieszać. Gdyby farsz był za suchy,to dodać jogurt naturalny. Usmażone naleśniki smarować farszem,zwijać w rulony. Podsmażyć naleśniki na patelni. Podawać zaraz po przygotowaniu.

1 komentarz :

  1. Danusiu jeszcze takich nie jadłam :-) pysznie wyglądają :-) z chęcią spróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)