niedziela, 5 października 2014

Pulpety w sosie curry

Właśnie otrzymałam od firmy  Majonez Kielecki bardzo smaczny sos curry.
Firma  Majonez Kielecki ma bardzo dobre i smaczne produkty.
Polecam ich produkty z czystym sumieniem.
A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktów
Zapraszam na https://www.facebook.com/majonezkielecki




Robiłam pulpety z różnymi sosami, teraz postanowiłam wypróbować z sosem curry. 
Pulpeciki w takim sosie są rewelacyjne, myślę że teraz częściej będę je przygotowywać.

Pulpety w sosie curry







 SKŁADNIKI:
500 g- mięso wieprzowo-wołowe
bułka kajzerka - szt
jajko - szt
cebula - 1 szt
sól i pieprz
mąka do obtaczania pulpetów
SOS CURRY
2 szkl wody
5 łyżek sosu curry
wegeta
pieprz
sól
1,5 łyżki mąki
2 łyżki koperku
PRZYGOTOWANIE:
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć .
Cebulę obrać,  pokroić drobno w kosteczkę
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz oraz cebulę.
Wyrobić dobrze  masę mięsną.
Z masy mięsnej wyrabiać pulpeciki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w mące.
 Wodę wlać do garnka, zagotować.
Do wody włożyć pulpety, gotować ok.20 minut na wolnym ogniu.
Następnie włożyć sos curry ze słoiczka, dodać wegetę sól i pieprz, podgotować.
Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody, wlać do pulpetów , mieszając doprowadzić do zagotowania.
Na samym końcu dodać koperek, wymieszać.
Podawać z ziemniakami.

4 komentarze :

  1. Bardzo fajne danie Danusiu :-) wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super apetyczne danie ,bardzo ładnie podane wspaniale się prezentuje
    Musi być bardzo smaczne ) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Moi synowie bardzo lubią pulpeciki, z takim sosikiem napewno bardzo dobre

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)