Szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego jeszcze jakie ładne.
Pomysł na pyszną, imprezową przekąskę z ketchupem Kotlin.
Przepis zaczerpnięty z zagranicznej strony.
Składniki:
filet z kurczaka - 1 szt podwójna
cebula - 1 szt
czosnek - 1 ząbek
bułka kajzerka - 1 szt
sól i pieprz - do smaku
papryka ostra- szczypta
ryż długo ziarnisty - 5 łyżek
kostka drobiowa - 1/2 szt
woda gotowana do kostki - 2 łyżki
ketchupu łagodnego Kotlin (do podania)
Przygotowanie:
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.
Cebulę i czosnek obrać, zemleć w maszynce z odciśniętą bułką i mięsem drobiowym.
Połowę kostki drobiowej, rozpuścić w gotowanej wodzie, wlać do mięsa, aby mięso nie było za suche.
Dokładnie wymieszać masę mięsną.
Z mięsa formować kulki, obtaczać w ryżu, układać na pokrywce z dziurami i parzyć nad wodą, przykryte pokrywką do miękkości ryżu.
Podawać jeżyki z keczupem.
Przepis bierze udział w konkursie ;)
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen
No naprawdę wyglądają cudnie jak kokosanki :))
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńwyglądają wspaniale! Na pierwszy rzut oka na miniaturkę myślałam, że to kokosanki albo cośw tym rodzaju :) bardzo eleganckie, na przyjęcie jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie:)
UsuńBardzo fajny i na pewno mega smaczny pomysł :) Super!
OdpowiedzUsuńSuper wyglądają te jeżyki :D
OdpowiedzUsuń