Bigos z kapusty pekińskiej
Pyszny bigosik z kapusty pekińskiej smakuje jak z młodej kapusty.
Łatwy i szybki w przygotowaniu, z dużą ilością warzyw.
Składniki:
1 - główka kapusty pekińskiej
1,5 - laski cienkiej kiełbasy
1- cebula
1 - pęczek szczypiorku
1 - marchewka
0,5 pęczka pietruszki
1/2 - pęczka koperku
sól
pieprz
wegeta
tłuszcz do smażenia
1 szkl wody
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić z kiełbasą w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce.
Warzywa naciowe opłukać, pokroić.
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do zagotowania.
Następnie dodać do kapusty, przyprawy i pozostałe składniki, gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty.
Kapustę pekińską drobno pokroić, przełożyć do garnka, gotować na wolnym ogniu.
Pysznie wygląda ten bigosik Danusiu :)
OdpowiedzUsuń