Moja wersja roladek drobiowych na obiad na różne okazję.
Składniki
1 podwójny filet z kurczaka
szynka - 4 plastry
ser żółty - 4 plastry
natka pietruszki
sól i pieprz
Panierka:
mąka
bułka tarta
jajko
tłuszcz do smażenia
Dodatkowo :
pomidory
sałata karbowana
Sposób przygotowania :
Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera, szynki i pietruszki, zwinąć ciasno w roladki.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.
Roladki ułożyć na wyłożonym sałatą karbowaną półmisku, udekorować pomidorkami.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)