sobota, 29 czerwca 2019

Roladki drobiowe z szynką serem i pietruszką

                                                    Roladki drobiowe z szynką serem i pietruszką



Moja wersja roladek drobiowych na obiad na różne okazję.

Składniki
1 podwójny filet z kurczaka
szynka - 4 plastry
ser żółty - 4 plastry
natka pietruszki 
sól i pieprz
Panierka:
mąka
bułka tarta
jajko
tłuszcz do smażenia
Dodatkowo :
pomidory
sałata karbowana
Sposób przygotowania :
 Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera,  szynki i pietruszki, zwinąć ciasno w roladki.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.
Roladki ułożyć na wyłożonym sałatą karbowaną półmisku, udekorować pomidorkami.



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)