poniedziałek, 16 lipca 2012

Naleśniki po meksykańsku


Bardzo często robię te naleśniki,bo moja rodzinka je uwielbia



                                  Naleśniki po meksykańsku 





SKŁADNIKI:

mąka -1 szklanka
mleko -1/2 szklanki
jajka -2 sztuki
woda
sól do ciasta
tłuszcz do smażenia naleśników.
FARSZ
mięso mielone -250 g
koncentrat pomidorowy -1 słoiczek
majonez -1 słoiczek
przyprawa curry
keczup do polania naleśników
kapusta pekińska -1/2 główki
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto
Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe. 
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki. 
FARSZ
 Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut.
 Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry, papryczkę chili.
Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu. 
Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na gorące pół naleśnika, nakładamy farsz, składamy naleśnik na pół. 
Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.







Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)