czwartek, 26 lipca 2012

Fasolka szparagowa z bułką


Fasolka szparagowa z bułką

fasolka szparagowa -0,5 kg

woda -2 l

sól -0,5 łyżeczki

cukier -0,5 łyżeczki

bułka tarta -4 dag

masło -5 dag


PRZYGOTOWANIE:
Przed myciem usuwami końce z fasolki. Fasolkę wrzucić do garnka z zimną wodą,dobrze umyć, opłukać. Następnie zalać wodą,dodać sól i cukier,zagotować. Od momentu zagotowania fasolki,gotujemy jeszcze 10-15 minut. Odcedzić fasolkę na sicie. Masło rozpuścić na patelni,dodać tartą bułkę,mieszając doprowadzić do zrumienienia się bułki. Fasolkę wyłożyć na talerze,polać masłem z bułką


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)