sobota, 11 stycznia 2014
Roladki z serem i kurkami
Roladki z serem i kurkami
SKŁADNIKI:
Piersi z kurczaka 1 szt podwójna
ser żółty -4 plastry
kurki leśne -250 g
sól
pieprz
wegeta
jajka 2 szt
mąka -3 łyżki
bułka tarta
olej do smażenia
natka pietruszki -2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Piersi przekroić na pół, cienko roladki rozbić, uważać by nie porwać mięsa.
Oczyszczone i opłukane kurki, przełożyć na patelnię z tłuszczem, udusić do miękkości grzybów.
Doprawić grzyby wegetą, pieprzem i solą.
Uduszone kurki wymieszać z pokrojoną natką pietruszki.
Na rozbite piersi kurczaka, położyć plaster sera, kurki.
Mięso zwinąć w rulon.
Obtoczyć dobrze w mące, przyklepując rękoma, aby się nie rozwaliły.
Następnie roladki obtaczać w rozmąconym jajku z solą i tartej bułce.
Na patelnię wlać sporo tłuszczu, rozgrzać bardzo dobrze, smażyć roladki w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestes napisz coś bedzie mi miło :)