Możemy podawać ją na zimno jak i na ciepło
Pieczona łopatka
Składniki :
Łopatka wieprzowa - 1,30 kg
Mieszanka przypraw do pieczeni
rękaw do pieczenia
siatka masarska
Przygotowanie :
Łopatkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Włożyć mięso do siatki masarskiej.
Następnie dobrze mięso natrzeć przyprawą do pieczeni .
Włożyć łopatkę do rękawa do pieczenia, odstawić na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień, wyjąć mięso z lodówki na godzinę przed pieczeniem, ułożyć mięso na brytfannie i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop. przez 70 minut.
Przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby łopatka się zarumieniła.
Dobrze wystudzoną łopatkę, kroić na plastry.
Smacznego !
Kochana wyśmienita jak zresztą wszystkie Twoje potrawy i wypieki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za tak miły komentarz :)
UsuńŚwietna wędlinka, taka domowa jest najlepsza
OdpowiedzUsuńJasne że domowa najlepsza
UsuńPyszna Danusiu. Na kanapki super dodatek :-)
OdpowiedzUsuńNa kanapki i na obiad :)
UsuńWygląda apetycznie, zachęcasz przepisem.
OdpowiedzUsuńA więc, nic nie pozostaje, jak tylko z niego skorzystać.
Pozdrawiam serdecznie :)
Polecam
UsuńMięsko wygląda naprawdę zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńI tak smakuje Iwonko :)
Usuń